Minicursus: Hoe ga ik om met eenzaamheid?

Met mentor • 5 lessen • 2 cursisten

Eenzaamheid? Is dat wanneer je helemaal alleen bent en echt niemand om je heen hebt? Kan ik me ook alleen voelen als ik wel mensen heb die om mij geven? Waar komt dat gevoel van eenzaamheid vandaan? Wanneer schiet eenzaamheid door in een depressie? Houdt die coronacrisis ooit een keer op? Hoe kan dat het boodschappen doen het hoogtepunt is geworden van mijn week?

Deze vragen kunnen door je hoofd gaan in deze tijd, waarin we steeds minder mogen en steeds minder menselijk contact hebben. In het begin van de coronacrisis was het ‘verplicht’ thuis zitten voor vele een verademing, het leven werd even op pauze gezet en we konden weer even ademhalen. Maar inmiddels kunnen we niet wachten op het normale leven, waarin je je vrienden, broers/zussen en ouders weer een knuffel kan geven. Waarin je in de collegebanken weer kan fluisteren tegen de persoon naast je hoe saai de les is of hoe gek het haar zit van je docent. Hoe je weer gewoon naast je collega mee kan kijken op zijn computerscherm. Het is niet gek dat we ons onder deze omstandigheden alleen zijn gaan voelen.

In deze cursus zijn wij er voor jou! Naast wat informatie over eenzaamheid en depressie, willen wij vooral met jou in gesprek gaan. Waar loop je tegenaan? Waar zou je met iemand over willen praten? We hopen dat we in deze geïsoleerde en eenzame tijd er een beetje voor jou kunnen zijn. Je zal gekoppeld worden aan een mentor waarmee je in gesprek kan gaan en die er voor jou is.

In de cursus bespreken we:

  • Wat is eenzaamheid?

  • Ben ik depressief?

  • Wat kan ik doen?

Als bonusmodule hebben we nog een deel over zingeving. Dit is optioneel, mocht je hier behoefte aan hebben.

  • Wat is dan het doel van mijn leven? Waarom ben ik hier?

Hoe werkt het?

De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten, oefeningen en vragen. Je kunt als je dat wilt tijdens de cursus van gedachten wisselen met een persoonlijke mentor.

Je kan op elk moment van de dag bezig met de cursus.

Deze cursus is nooit volledig en we ontvangen graag je aanvulling en/of feedback!

Laten we beginnen!

Het kopiëren of verveelvoudigen van deze cursus in welke vorm dan ook is niet toegestaan zonder expliciete toestemming van de redactie. Wilt u iets overnemen? Neemt u dan contact op met de redactie via: degrotevragen@forumc.nl.

Start cursus