Hoe krijg ik een goede relatie?

Met mentor • 29 lessen • 41 cursisten

Ben je single? Of zit je in een relatie? En wil je weten hoe je een goede relatie krijgt? Dan is deze cursus voor jou! Hoe werkt dat, een goede relatie? Wanneer is het goed genoeg? In deze online cursus gaan we het hebben over hoe je een goede, duurzame relatie krijgt. Je gaat nadenken over wie je bent en wat dat betekent binnen een relatie, welk beeld jij hebt van liefde en wat jij nodig hebt in een relatie. Thema’s die aanbod komen zijn o.a. intimiteit, seks, vreemdgaan, zelfliefde en communicatie.

Doel van de cursus

Deze cursus is bedoeld voor jonge mensen, single of in een relatie, die graag een goede relatie willen. Maar hoe werkt dat, een goede relatie? Wanneer is het goed genoeg? In deze online cursus gaan we het hebben over hoe je een goede, duurzame relatie krijgt. Je gaat nadenken over wie je bent en wat dat betekent binnen een relatie, welk beeld jij hebt van liefde en wat jij nodig hebt in een relatie. Thema’s die aanbod komen zijn o.a. intimiteit, seks, vreemdgaan, zelfliefde en communicatie.

De cursus is voornamelijk gebaseerd op de psychologie en het uitgangspunt van het christelijk geloof. Wij geloven in goede duurzame relaties en daarom willen wij jou daar graag verder in helpen. Wist je dat is aangetoond dat het effect van een goede relatie bijna even groot is als het stoppen met roken? Een goede duurzame relatie maakt gezond en blij.

In de cursus komen verschillende experts aan het woord. Denk aan relatiecoaches, therapeuten, psychologen en seksuologen. Ook maken we gebruik van gedachten van filosofen en andere historische figuren. Daarnaast vertellen mensen anoniem over hun persoonlijke ervaring rondom onderwerpen. Tot slot staan er wat Bijbelteksten ter inspiratie.

De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Wie ben ik? Waar baseer ik een relatie op?

  • Zelfliefde, wat heb ik nodig?

  • Wat wil ik?

  • Hoe krijg en houd ik een goede relatie?

Hoe werkt het?

De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten, testjes, oefeningen en vragen. Je kunt als je dat wilt tijdens de cursus van gedachten wisselen met een persoonlijke mentor.

Je kan op elk moment van de dag bezig met de cursus. Je kan ieder thema in ± een half uur doornemen, al hangt het van jezelf af hoe grondig je de opdrachten wilt maken.

Deze cursus is nooit volledig en we ontvangen graag je aanvulling en/of feedback!

Laten we beginnen!

Het kopiëren of verveelvoudigen van deze cursus in welke vorm dan ook is niet toegestaan zonder expliciete toestemming van de redactie. Wilt u iets overnemen? Neemt u dan contact op met de redactie via: degrotevragen@forumc.nl.

Start cursus