Hoe kan ik leven met verlies?

Met mentor • 25 lessen • 2 cursisten

Heb je te maken (gehad) met verlies en rouw? In deze cursus krijg je inzicht in rouw en verlies en vind je hopelijk erkenning en herkenning. De cursus is gebaseerd op principes uit de verlies- en rouwbegeleiding en geïnspireerd door het christelijk geloof, maar voor iedereen toegankelijk. De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten en vragen. Er is begeleiding door een mentor.

We leven in een tijd dat alles anders gaat. Het is onzeker hoe dingen verder gaan, onvoorspelbaar. Het kan voelen als verlies, van een bijzondere tijd in je leven die niet meer terugkomt. Eenzaamheid, opstandigheid, somberheid zijn geen abnormale gevoelens in deze tijd. Het zijn gevoelens die horen bij verlies en rouw.

Iedereen krijgt op een bepaalde manier in zijn leven te maken met rouw en verlies. Rouwen doe je niet alleen om iemand die is overleden, maar kan ook om bijvoorbeeld het verlies van een relatie, werk of je gezondheid. Of om plannen die niet door konden gaan. Maar we hebben nooit geleerd hoe we ermee moeten omgaan. Hoe rouw ik goed? Ben ik normaal? Wat gebeurt er met me? Waarom is er lijden in de wereld? Herken je deze vragen?

In deze cursus willen we hier aandacht aan geven. Je gaat in deze cursus ontdekken wat rouw is. Wat het met je doet en welke gevoelens, gedachten en gedrag hierbij komt kijken. Vervolgens leer je hoe er in onze maatschappij naar rouw wordt gekeken en hoe jij hier zelf mee om kunt gaan. Je gaat ook kijken naar je identiteit en zingeving.

Het kopiëren of verveelvoudigen van deze cursus in welke vorm dan ook is niet toegestaan is zonder expliciete toestemming van de redactie. Wilt u iets overnemen? Neemt u dan contact op met de redactie via: degrotevragen@forumc.nl.

Start cursus