Welkom bij de cursus

Pagina 1 van 2 in les Welkom

Welkom bij de cursus 'Leven met verlies'. Wat dapper dat je je hebt aangemeld voor deze cursus en aan de slag gaat met jouw verlieservaring!

Iedereen krijgt op een bepaalde manier in zijn leven te maken met rouw en verlies. Rouwen doe je niet alleen om iemand die is overleden, maar kan ook bijvoorbeeld om het verlies van relatie, werk, je gezondheid, of plannen die niet door konden gaan. Alleen we hebben nooit goed geleerd hoe we daarmee om moeten gaan. Ben ik normaal? Wat gebeurt er met me? Waarom is er lijden in de wereld? Herken je deze vragen?

In deze cursus willen we hier aandacht aan geven. Je gaat ontdekken wat rouw is; wat het met je doet en welke gevoelens, gedachten en gedrag erbij komt kijken. Vervolgens leer je hoe er in onze maatschappij naar rouw wordt gekeken en hoe jij hier zelf mee om kunt gaan. Ook kijken we naar je identiteit en zingeving.

Deze cursus is geen eenvoudige formule die je 'eventjes' kunt doorlopen om er na een paar 'lessen' vanaf te zijn. Hopelijk geeft het je inzicht in rouw en verlies en vind je erkenning en herkenning.

Deze cursus is gebaseerd op principes uit de psychologie en het christelijk geloof. Het bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten en vragen. Het is een samenwerking van DeGroteVragen.nl met IkzoekGod.nl en Willem Vermeijden; de oprichter van Rouwgesprekken.nl. Willem heeft in zijn eigen leven veel met verlies te maken gekregen. Hij is docent verlies en rouw en begeleidt mensen die hiermee te maken hebben.

Je kunt de modules op jouw eigen tempo doorlopen. Het ene gedeelte zal je meer aanspreken dan het andere. Neem de tijd om na te gaan bij jezelf hoe jij er in staat!

*Deze cursus is nooit volledig en we ontvangen graag je aanvullingen of feedback!